La professora Dolors Busquets comença la conferència presentant a l'Eulàlia Bosch.
La descriu com una persona que està en contacte amb les diferents representacions artístiques, la ciència i la vida, tot això enriqueix la seva obra a través de les experiències que van sorgint.
També fa referència al seu interès per "l'EDUCACIÓ" i a més especifica que és educació amb majúscules i tot ho relaciona amb aquest tema.
L'Eulalia Bosch comença la seva conferència explicant que la feina de Mestre té relació amb tota la població, per lo que no podem deixar de banda que fer de Mestre és fa en el marc d'una ciutat, mai pot anar aïllat del seu context social.
El tema de la conferència gira al voltant dels nens, però els nens que creixen.
Els nens van creixent i amb ells la seva curiositat i la necessitat d'aprendre. Nosaltres com adults hem d'alimentar aquesta necessitat dels nens i no tallar-li les ales a l'hora de descobrir el món.
L'Eulàlia Bosch comenta que els nens són com estrangers, que venen al món sense saber res i que mica en mica el volen descobrir.
La feina d'educar no només és feina dels mestres, ens comenta, és feina de tota una ciutat, ja que el nen neix en una ciutat i creix en ella, així entre tots hem d'ajudar-los a trobar el seu lloc.
"Aprendre a viure en la teva ciutat és aprendre a viure en totes les ciutats del món. Aprendre de la nostra ciutat és aprendre a saber què ens falta o quines coses podem importar d'altres llocs. Si no has arrelat a la teva ciutat, no ho faràs en lloc." Quan les coses no et venen donades que les has d'aprendre és quan les entens i aquest aprenentatge el podràs portar sempre amb tu a qualsevol lloc que hi vagis. L'aprenentatge el podrà anar construint durant tota la vida, ampliant i completant amb nous coneixements i noves experiències.
La nostra tasca com a mestres perquè el nen pugui créixer, és com a mínim ajudar als nens a relacionar-se amb la ciutat, ens diu L'Eulàlia Bosch. Si ell creix ajudarà després a que creixi la seva ciutat.
Compara als nens amb el procés que fan les vaques per menjar. Comenta que igual que les vaques surten a buscar l'aliment i després tornen a rumiar, els nens han de sortir a buscar coneixements i després tornaran a l'escola a pensar, a construir i a complementar-ho.
Sobre la curiositat dels nens ens va dir que era necessària, ja que per conèixer, per créixer i evolucionar s'han de fer preguntes. El nostre paper com a mestres és alimentar la curiositat dels nens. Després ells es trobaran amb les contradiccions del món, però perquè creixin no se'ls hi ha d'evitar problemes, sinó que els hem d'ajudar a que es facin forts davant d'ells. A alimentar aquesta curiositat ens poden ajudar totes les arts.
Aquesta conferència juntament amb altres assignatures del curs m'ha ajudat a veure la importància que té tot el que envolta als nens i que és important incloure'l sempre en el context de l'educació.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada