dimarts, 29 de desembre del 2009

Competències dels Mestres

La societat actual és la societat de la digitalització. Estem en un moment en què tot funciona via digital a través de la informàtica.

Nosaltres com a futurs mestres hem d'estar preparats per poder ensenyar als nostres alumnes eines informàtiques ja que després ells les hauran de fer servir en el seu dia a dia: a la feina, amb els amics, a casa...

Les competències TIC que haurien de tenir els mestres van variant igual que la tecnologia. Actualment hi ha dos normatives que contenen aquestes competències dels mestres: les normes UNESCO i les normes ISTE tal i com es parla al bloc de l'assignatura

A classe vam fer diferents grups per treballar les competències dels mestres i alumnes, a mi em va tocar fer la competència digital i el tractament de la informació dels alumnes de l'ESO.

He escollit aquest fragment que recull una síntesi en quant el desenvolupament de les noves tecnologies i com afecta això en l'àmbit escolar, més concretament als alumnes de l'ESO.

"En síntesi, el tractament de la informació i la competència digital implica anar desenvolupant metodologies de treball que afavoreixin que els nois i les noies puguin esdevenir persones autònomes, eficaces, responsables, crítiques i reflexives en la selecció, tractament i utilització de la informació i les seves fonts, en diferents suports i tecnologies. També ha de potenciar les actituds crítiques i reflexives en la valoració de la informació disponible, contrastant-la quan calgui, i respectar les normes de conducta acordades socialment perregular l'ús de la informació."

Avui dia tothom tenim accés a internet i a un ampli ventall d'informació de tota mena, fent un bon ús de les TIC, tenir els coneixements ens garantirà tenir una actitud crítica i selectiva al hora d'escollir la informació de les diferents fonts a consultar i fer una valoració de les mateixes i obtenir la informació que necessitem.
Avui dia, les noves tecnologies són les capdevanteres en tots els àmbits, no només en l'educació, sinó en qualsevol dels sectors.

Jo he començat a treballar les TIC orientades a l'educació aquest curs, ja que quan estava estudiant a les escoles no estaven integrades en el pla d'ensenyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada