divendres, 25 de desembre del 2009

DEBATS

En grups de deu persones hem treballat la comunicació oral en forma de debat. De les deu persones havíem de fer equips de cinc, cinc a favor del tema a debatre i els altres cinc del grup en contra.

Un cop fet el grup havíem d'escollir el tema de discussió i a partir d'aquí cada equip feia la seva recerca, tant d'arguments a favor com en contra per poder argumentar i convèncer sobre la seva postura.

Com a exemple a classe vam veure com era un debat acadèmic entre diferents Universitats. Fan com una lliga i a l'últim debat queden els finalistes, i qui tingui més proves, argumenti millor i convenci al jurat serà l'equip guanyador.

Encara que nosaltres no fèiem una competició com a tal, ens ho havíem de preparar i fer com si ho fos. Tot comptava, el llenguatge corporal,els registres,la locució...

De cada debat hem fet una valoració i entre els aspectes que havíem de tenir en compte vull destacar: l'estructura dels arguments, exposar contraarguments,fer servir cites i proves docuemtals, fen bon ús de la llengua i tenir una velocitat i entonació adequades.

En general tots els debats han estat molt preparats i treballats, gairebé tots s'han adreçat al públic i contraris a l'hora d'argumentar. Com aspecte a millorar és la preparació de les preguntes i respostes entre els dos equips, mancant així la naturalitat del debat.

Un altre aspecte a millorar seria el portar als debats una línia per idea que hem de dir obligant-nos a no llegir tant ni a tenir el text après de memòria i així facilitar el no quedar-nos en blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada