dimarts, 15 de desembre del 2009

Va de Mestres

Va de mestres és un llibre enfocat als mestres que comencen o començaran.
Aquesta lectura ens posa en situació, ara que comencem a estudiar magisteri, de les múltiples històries que envolten el món de l’educació, no només el que hi ha dintre de l’escola, sinó tot el que envolta als nens i com es van creant diferents situacions d’aprenentatge i com s’han plantejat cadascuna d’elles.

Els autors ens han mostrat l’àmbit de l’educació i la feina de mestres a través del relat d’històries, vivències, de cites cinematogràfiques i literàries
Com a temes claus podem remarcar la importància d’atendre la demanda del altre, l’acollida dels nens a les escoles, educar inculcant valors com a persones i fer veure el món a través dels nostres ensenyaments. I sobretot podem destacar que la nostra feina ha de ser vocacional i compromesa amb els més menuts.


De la lectura d’aquest llibre em porto a la meva motxilla, molts consells,experiències dels autors i moltes preguntes, entre les que mai ens ha de faltar al nostre repertori: Què ensenyem i per què ho fem?
És un llibre molt amè, sempre trobes exemples que t’han passat a la teva vida relacionats amb les vivències, consells o comparacions literàries dels autors. El posar-te en situacions reals fa que recordis el que et volen dir els i com ells ho han viscut o com ho veuen.

Amb en Jaume Cela i en Juli Palou he après, que l’aprenentatge sempre ha d’estar al nostre camí i que si hem après avui, demà encara ens queda molt per aprendre.
Estem molt equivocats si pensem que som nosaltres els que només ensenyem als nens, sinó que ells tenen moltes coses que ensenyar-nos i hem d’estar predisposats a aprendre-les.

La riquesa està en la diversitat, en cada una de les persones que passaran per la nostra aula i que la nostra feina no és fer que totes siguin iguals, sinó ensenyar-los els diferents camins perquè puguin elaborar el seu aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada