dijous, 10 de desembre del 2009

Visita l'Aquarium de Barcelona

L'Aquàrium de Barcelona ens ofereix un ventall de propostes educatives per a diferents edats.

Hi ha un programa pedagògic per Infantil, un altre per Primària i l'altre per nens de l'ESO, Cicles formatius i Batxillerat.

Es poden fer visites lliures o guiades i convinar-les amb diferents tallers.

La visita que jo vaig fer va ser guiada amb nens de 3er de Primària que venien des de Lleida.Al final de la visita vam fer un taller pràctic.

Una guia de l'Aquàrium ens va acompanyar al llarg del recorregut explicant diversos aspectes de la biologia marina, amb anècdotes i curiositats. Anàvem parant en cada un dels diferents aquàriums per veure les espècies marines que allà hi vivien. L'aprenentatge va ser molt visual i participatiu pels nens.

En acabar la visita vam anar a una aula taller per posar en pràctica els coneixements que havíem adquirit durant el recorregut.

El taller estava centrat en els taurons i consistia en fer entre tots dibuixos sobre les parts del cos i respondre preguntes sobre les seves característiques, el medi on viuen i el seu sistema de reproducció.

Per completar l'aprenentatge la guia passava per les taules amb parts fossilitzades dels taurons perquè els nens les pugessin tocar, com per exemple les dents i la pell.

A disposició del professorat hi ha una sèrie de recursos per fer servir tan abans com després de la visita. Per exempl, abans de la visita es proposa buscar informació en petits grups, sobre un animal representatiu de l'Aquàrium.

Com a exemple després de la visita es proposa que facin un mural amb dibuixos o fotografies que representi el fons de la mar mediterrània.

Va ser una visita molt interessant gràcies al desenvolupament del programa pedagògic que ofereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada